Wasserette voor vinylplaten

Waarom platen wassen?

Waarom zou je in godsnaam je oude vinylplaten wassen. Het antwoord is simpel: Als je elpee’s en singels schoon en stofvrij zijn, klinken ze nu eenmaal veel beter. Ongewassen platen bevatten vuil tussen de groeven waardoor deze ongelijk zijn geworden. De naald krast dan over de plaat, waardoor deze bovendien kan beschadigen. Als je je platen regelmatig even laat schoonmaken, heb je dus niet alleen een beter geluid, maar voorkom je beschadigingen aan het vinyl.

 

Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen met onze machine heeft de volgende belangrijke voordelen:

  1. De meest optimale reiniging: met ultrasoon reinigen wordt meer vuil uit de groeven gehaald dan met welke andere methode dan ook. Het resultaat is een aanzienlijke verlaging van de “noise floor” van LP’s – een significante reductie van ruis, tikken en kraken. Ook horen we duidelijk een toegenomen dynamiek, transparantie en definitie. Het klinkt allemaal gewoon weer heel fris krachtig. Echter moeten we ook meteen vermelden dat ultrasoon reinigen verricht geen bovennatuurlijke wonderen verricht – serieuze beschadigingen aan het vinyl (krassen, putjes e.d.) worden uiteraard niet hersteld en blijven hoorbaar. Niettemin knapt ook van deze platen het geluid aanzienlijk op.

Test Microscoop

Test Microscoop

ultrasoon vinyl reinigen

Voor US Reiniging

 

Na US Reiniging

 Na US Reiniging

2. Geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen: onze ultrasone reiniging gaat verder dan alle andere methodes doordat er geen agressieve reinigingsvloeistof aan te pas komt. De plaat gaat tijdens de wassing alleen door een bad van dubbel gedestilleerd water (aqua bidest) met toevoeging van mirasol om de oppervlaktespanning tot een minimum te reduceren. Er blijft geen enkel residu op het vinyl achter.

3. 100% Veilig: heel simpel, het vinyl komt nergens in het proces in aanraking met een borstel, afzuigsysteem of wat dan ook. Ultrasoon reinigen vereist geen aanraking met de plaat. Uitgebreide laboratorium duurproeven (waarbij LP’s honderden uren gewassen zijn) hebben tevens aangetoond dat de door ons gebruikte methode van ultrasone reiniging het vinyl niet aantast en dat er geen enkele slijtage van het vinyl optreedt als gevolg van de ultrasone trillingen. Dit kan eenvoudigweg ook niet met ultrasoon reinigen.

Kosten

Wij vragen slechts € 2,- per gewassen plaat inclusief nieuwe anti statische binnenhoes.